Jak ušetřit při nákupu vybavení do domu a mnoho dalšího

Vzhledem k tomu, že jsme měli štěstí a náhodou jsme narazili na systém, který nám pomáhá ušetřit slušné peníze nejen při stavbě rodinného domu, ale také v ostatních oblastech našeho života, rozhodli jsme se o tom napsat tento článek, abyste také mohli začít střádat penízky při svých nákupech produktů a služeb po internetu. Snad vám také pomůže ušetřit nějaké penízky, za které si koupíte něco pro radost.

Po éře slevových portálů slibujících absurdní slevy typu 80 % na řetízek od Swarovskiho a tomu podobné nesmysly, přicházejí na scénu cashback portály, které vám mohou ušetřit spoustu peněz při vašich nákupech na internetu. O co se ale jedná?

Vysvětlení pojmu cashback

Doslovný překlad slova cashback je něco ve smyslu peníze nazpět. V oblasti cashback portálů se jedná o vrácení procentuální části peněz z vašeho nákupu na internetu.

Nakupujte v oblíbených e-shopech a získávejte za tyto nákupy peníze zpět.

Představte si to tak, že nakoupíte v internetovém obchodě a část peněz získáte nazpátek. Podmínkou je jen to, aby vámi vybraný e-shop byl registrován u cashback portálu. Jedním z těchto cashback serverů je Tipli.cz.

Jak začít šetřit svoje peníze

Registrujete se na portálu Tipli.cz, kde vyplníte svoje jméno, telefon a číslo bankovního účtu, na který chcete zasílat našetřené peníze z vašich nákupů.

Pokaždé, když budete nakupovat v nějakém e-shopu, zkontrolujete si, zda není registrovaný na Tipli.cz. Pokud ano, máte vyhráno. Přejdete do internetového obchodu z portálu Tipli.cz a nakoupíte si věci do domu, oblečení, elektroniku, ale i zájezdy a mnoho dalšího. Chvíli po dokončení objednávky se vám ve vašem profilu na Tipli.cz objeví vaše odměna, která bude platná ve chvíli, kdy e-shop, u kterého jste nakoupili, portálu Tipli.cz potvrdí váš nákup. Toto potvrzení obvykle trvá poměrně dlouho, neboť v případě, že byste zboží v zákonné lhůtě 14 dní vrátili zpět, odměna vám vyplacena nebude.

Používáním Tipli.cz neplatíte při nákupech nic navíc.

Odměny se pohybují v řádu několika procent z utracené částky. Každý e-shop to má stanovené jinak a procenta se mohou lišit také v závislosti na typu zboží.

Doplněk v prohlížeči

Pokud nechcete neustále kontrolovat, zda je e-shop registrovaný na Tipli.cz, můžete si do prohlížeče nainstalovat doplněk, který vás na to upozorní sám při vašem brouzdání po internetu. Buďto to uvidíte přímo ve vyhledávání (fulltextu) nebo vám informační okno vyskočí hned při otevření webových stránek internetového obchodu i s informací o výši odměny.

Neváhejte už ani chvíli a začněte šetřit své peníze ve velkém. Blíží se Vánoce, takže máte ideální příležitost začít nakupovat.

Jaké e-shopy jsou do programu zapojeny

Přehled všech internetových obchodů získáte na webových stránkách Tipli.cz. Ale nemusíte se obávat, že tam nenajdete svůj oblíbený e-shop, neboť do programu jsou zapojeny portály jako je Mall.cz, Ebay.com, cestovní kancelář Alexandria, Kasa.cz, Košík.cz, Zoot.cz, Česká pojišťovna, Booking.com, lékárna Dr.Max a mnoho dalších velkých společností. Takže už nemusíte hledat slevové kupóny, stačí začít nakupovat přes cashback portál.

Nově jsou na Tipli také stavebniny DEK, takže nezapomeňte šetřit vaše penízky.

Máte o systému pochybnosti?

Přiznám se, že ze začátku mi to také přišlo jako scifi, neboť kdo vás dnes odmění penězi, které můžete využívat na cokoliv, když u něj nakoupíte? Většinou vám obchodníci dají odměnu, kterou musíte uplatnit přímo u nich, ale s Tipli.cz je to jiné. Peníze vám přijdou na klasický bankovní účet a už vám nikdo neříká, jak s nimi máte naložit.

O Tipli.cz jsem se dozvěděla z obálky se stravenkami od zaměstnavatele, takže i když jsem měla pochybnosti, vyzkoušela jsem to. Říkala jsem si, že zaměstnavatel mi snad nebude doporučovat podvodné služby, ještě když je jeho businessem online.

Za dva měsíce jsme s přítelem ušetřili přes 900 Kč při nákupech komponent do domu.

S přítelem Tipli.cz využíváme teprve druhý měsíc a už jsme na svých účtech nastřádali přes 900 Kč, což není zanedbatelná částka. V naší situaci, kdy stavíme rodinný dům v nejhorší době, kdy jsou sice hypotéky výhodné, ale vše se mnohonásobně zdražilo, se nám hodí každá ušetřená koruna a myslím si, že všichni si zaslouží mít nějaké kačky navíc.

Jak je možné, že za nákupy dostávám odměny?

Nikdy jsem pro žádný cashback portál ani e-shop zapojený do tohoto systému nepracovala, takže jejich princip do detailu neznám. Dle mého názoru je vysvětlení, jak je to možné, zcela jednoduché.

Pokud firmy chtějí prodávat svoje produkty, musí si najít správné cesty ke svým zákazníkům. Dnešní vyspělá doba společnostem nabízí spoustu možností, jak své potenciální zákazníky oslovit, ale na druhou stranu to mají složité, neboť mají obrovskou konkurenci. Proto se všichni snaží odlišit a nabídnout zákazníkům něco navíc. Dříve byla konkurenční výhoda i doprava zdarma, ale dnes už to zákazníci berou jako samozřejmost.

Když chce firma získat zákazníky, musí investovat do reklamy. Ať už do outdoorových ploch (billboardy, plakáty, …), televizních spotů či online reklamy, tj. reklamy na internetu a mnoho dalšího. Za vše musí zaplatit nějaké jiné firmě bez ohledu na výsledek reklamní kampaně. Nikdo totiž nikomu nebude garantovat, že lidé u něj pak nakoupí.

Vysvětlení na příkladu

Nejsnadnější vysvětlení je na reklamě na internetu. Všude, kde se na internetu pohybujete, je reklama – na tématických webech, ve zpravodajství, vyhledávání atd. Z mého pohledu je čím dál nebezpečnější, neboť čím dál více vypadá jako kvalitní obsah, který hledáte, takže pokud nejste zkušení, nemáte šanci na první pohled poznat, zda se jedná o objektivní obsah nebo reklamu. Příjmy z těchto reklam jdou v ČR vesměs pouze dvěma hráčům – společnosti Google a Seznam.cz, které jejich velmi malou část ještě přerozdělí partnerským webům.

Takže firmy za přivedení zákazníků na svůj web platí těmto dvěma gigantům a peníze z velké části mizí v zahraničí. Samozřejmě se zákazníci na e-shopy mohou dostat neplacenou formou, takzvaně z organického vyhledávání. Placená má ale lepší umístění, takže je větší pravděpodobnost, že zákazníci na weby přijdou touto cestou.

Pokud ale tito zákazníci na jejich weby přijdou přes portál Tipli.cz, nemusí ostatním firmám platit za reklamu, takže jsou ochotni se zřeknout části svého zisku ve prospěch zákazníka a samozřejmě i portálu Tipli.cz, který z těchto nákupů bude mít také nějakou provizi. Ale to vás trápit nemusí, protože vy získáte to, co by jinak šlo do rozpočtů firem. Takže ve výsledku se jedná také o konkurenční výhodu.

Dobročinné aktivity

Kdo je takový dobrák, že se bez těchto ušetřených peněz obejde, může využívat dobročinné systémy. Jedním z nich je Givt.cz, který funguje stejně jen s tím rozdílem, že ušetřené peníze nejdou na váš účet, ale na konto neziskové organizace či sportovního klubu, který si sami vyberete z nabídky portálu. To znamená, že příjemce peněžního daru musí být registrovaný na daném portálu.

Portál Givt.cz jsem využívala dokud na trh nedorazil cashback systém Tipli.cz, takže jej také mohu doporučit. Portál Givt.cz stále ještě využívám v tom případě, když vybraný e-shop není registrovaný na Tipli.cz, neboť tak alespoň pomohu nějaké organizaci v mém okolí.